Marco Lift (Ningbo) co, Ltd

Kvalitetan proizvod, profesionalnu uslugu u dizalo industrije jezgra dobavljača!

Dom > Znanja > Sadržaj
Četiri glavna mera predostrožnosti za jednostavnu platformu za dizanje
- Nov 13, 2018 -

Četiri glavna mera predostrožnosti za jednostavnu platformu za dizanje


1. Instalirajte ručni uređaj za zaustavljanje pada. Posle parkiranja kaveza, radnici učitavaju i istovaraju predmete u kavezu. Kavez lifta je podvrgnut najvećem opterećenju. I stvara udarac. Lažno je uzrokovati pucanje žice, kočnica na kvar i ostali dijelovi oštećeni. Da bi se povećao faktor osiguranja, preporučuje se dodavanje ručnog zaustavljanja zaustavljanja zaustavljanja na nivou stopala. Uređaj je montiran u unutrašnjost vrha kaveza. Ruka 4 je pričvršćena na vrh kaveza pomoću tačke šarke 5. Jedan kraj potezne šipke 3 je zglobljen na rotirajuću ruku 4, a drugi. Jedan kraj je povezan sa pinom 2, a ilustrirani kavez pozicije je u funkciji. Kada se kavez zaustavi, prilikom utovarivanja i istovara robe. Drška 6 se pomera u smeru kazaljke na satu, a ruka 4 pogoni poteznu šipku 3 da gurnu šinu 2 da se izvuče duž cijevi 1 i stegne na držaču podupirač kako bi se osigurala pad. Da biste sprečili pogrešku operateru, zaboravite da povučete pin i podesite prekidač za dodir 7. Kada je pin proširen, prekidač za dodir 7 isključuje napajanje. Samo pin se povlači, prekidač se resetuje, a napajanje je uključeno. Lift može da radi samo. Da biste sprečili slučajan rad, prekinite žičanu vrpcu ili oštetite komponente opreme.

hydraulic-scissor-low-profile-lift-table42459850190

2. Lift treba dizajnirati dovoljno čvrstoće i čvrstoće. Poboljšati tačnost proizvodnje i ugradnje. Vertikalna montaža na šinu mora biti tačna. I usmerite hod prema propisima za lift. Kavez mora biti stabilan i pouzdan duž staze, smanjujući uticaj izazvanog teškim predmetima ili ekscentricitetom. Preporučuje se upotreba čeličnih cevi za dizajn staze. Kavez se kreće gore i niz stazu. Na svakoj strani nalaze se 2 kompleta valjkastih točkova za kontrolu trkačke trake kaveza. Očistite ga tačno, glatko i pouzdano, i smanjite udar koji izazivaju ekscentričnost ili težak predmet.


3. Kako bi se spriječilo kretanje kaveza na vrh i dno. Navođenje mora biti podešeno prema brzini lifta. Granični ograničeni uređaji su postavljeni na gornji i donji sloj. Kada prekidač graničnika za nivelisanje ne uspije, gornji i donji krajni prekidači otvaraju napajanje kako bi zaštitili od preklapanja, razbijali žičani užad ili oštetili dijelove dizalice. Prekidač za nivelisanje i prekidač za prekidače se ne mogu blokirati i trebaju se koristiti zasebno. U prizemlju treba da bude jama određene dubine. U jamu je postavljena pufera ili gumeni blok od jastuka. Da smanjite silu udara kada kavez pogodi dno.


4. Da biste sprečili preopterećenje lifta. Upozoravajući uređaj za preopterećenje treba postaviti na fiksni kraj žičane vrpce ili na vrhu kaveza. Kada radno opterećenje prelazi nominalno opterećenje ili podešeno opterećenje. Uređaj za zaštitu od preopterećenja automatski alarmira i isključuje napajanje, a lift ne može da radi.