Marco Lift (Ningbo) co, Ltd

Kvalitetan proizvod, profesionalnu uslugu u dizalo industrije jezgra dobavljača!

Dom > Znanja > Sadržaj
Učitavanje platforme podiže princip korištenja nogu i održavanje
- Jan 29, 2018 -

Sa porastom i padom utovarne platforme visina platforme za utovar nastavlja da se povećava, a stabilnost šasije na dnu utovarne platforme takođe je potrebna da bude viša i veća. Da bi bio stabilniji kada se utovarna platforma podiže i spusti, dizajn dizalice za podizanje tereta postavio je različite stilove hidrauličnih nogu, princip korišćenja i održavanja?


Zajedničke hidraulične noge imaju žabu nogu, H-nogu, X-nogu, radijalnu nogu, noge za noge i tako dalje.


(1) Žabasta noga Pokretna noga ove noge zavrtljiva je na fiksiranoj nozi, a njegovo dešavanje se završava hidrauličnim cilindrom. Karakteristika je jednostavna struktura i mala težina, ali raspon noge je mali, primjenjiv samo na malu tonažnu kran.


(2) H-nog Ovaj deo se obično ne koristi u hidrauličnim dizalicama, sa dva hidraulična cilindra. Aktivne noge ispružene, rad vertikalne noge, oblikovan kao H nazvan. Karakteristike su veći raspon noge, dobra prilagodljivost lokacije, široko se koristi.


(3) X nogu Noga je u obliku slova X kada radi, a prostor za kretanje težine je veći nego kod H-nogice. Stoga se često pomeša sa H-nogom kako bi se formirao prednji H i zadnji X tip.


(4) Radijalna noga centrira se na rotirajućem centru rotacionog okvira i zrači izvana iz ramena rama okvira pomoću 4 izvana. Karakteriše se dobrom stabilnošću, koja se uglavnom koristi za dizanje na velikim dizalicama.


(5) nogica za nogu Ova noga u operaciji podizanja nogu pod dejstvom hidrauličnog cilindra može da se okreće vertikalnom položaju uzdužne osi okvira; ne-radna država, noga ne može biti predugačka, tako da je bočni interval podrške manji. Kada podignete podupirači lifta, prvo uklonite pokretnu nogu, izmerite veličinu vodilice i odredite debljinu popravljenog zavarivanja.